Beboerdemokrati

Beboerdemokrati

Kagså Kollegiet har beboerdemokrati, og derfor har beboere stor indflydelse og bestemmelsesret på mange af de ting, der sker på kollegiet. Det kan fx være de aktiviteter kollegiet afholder, og hvordan kollegiet skal udvikle sig. Vil du vide mere om beboerdemokratiet, og hvordan det foregår, så er du velkommen på kollegiets beboermøder.

Beboermødet

På beboermødet vedtages alt fra husorden, budgetter, nye ideer og aktiviteter. Beboermødet afholdes hver 3 måned når beboerrådet indkalder dertil, og du vil opleve at få en indkaldelse til beboermødet via din postkasse. På beboermødet kan du møde beboerrådet og udvalgene, der står bag driften af de forskellige beboerfaciliteter, og du kan også få en rundtur på kollegiet.

Beboerrådet

Der vælges hvert år af beboerne et beboerråd, der består af frivillige beboere. Beboerrådet er Kagså Kollegiets beboerrepræsentation. Det er beboerrådets arbejde, at omsætte alt fra beboermødet til praksis, og dette gøres på beboerrådsmødet. Hvis du vil vide, hvad der er sket på beboerrådsmødet, kan få tilsendt referat af beboerrådet. Det er også beboerrådet, der håndterer klagesagerne på kollegiet, og repræsenterer beboernes ønsker og behov for bestyrelsen. Beboerrådet består af en formand, og dertil et ulige antal beboerrådsmedlemmer. Det er beboerrådet der har det overordnet ansvar for alle aktiviteter og beboerfaciliteter på Kagså Kollegiet, dog nedsætter beboerrådet udvalg til at håndterer dette i den daglige drift. To beboerrådsmedlemmer er også valgt til at være en del af kollegiets bestyrelse.

Udvalgene

Kollegiet tilbyder nogle beboerfaciliteter og ydelser, og beboerrådet har derfor nedsat nogle udvalg til at administrere dette. Det tilstræbes af beboerrådet, at udvalgene har autonomi i deres arbejde, men udvalgene er underlagt beboerrådet, og beboerrådet har altid en kontaktperson til de forskellige udvalg på kollegiet. På beboermødet kan man høre mere om udvalgene og deres arbejde. Du kan også læse mere om udvalgenes ansvarsområder under menu Beboerfaciliteter, hvor du også kan finde deres kontaktinformationer.

Fælles forretningsorden for udvalgene under Beboerrådet på Kagså Kollegiet

Bestyrelsen

Kagså Kollegiet er selvejet institution, som ledes af kollegiets bestyrelse. Bestyrelsen mødes to gange årligt til bestyrelsesmøde, hvor kollegiets regnskab og budget bliver godkendt. Derudover håndterer bestyrelsen andre relevante ting, som fx ansættelser og afskedigelser m.m. Det er kollegiets bestyrelser, der vælger kollegiets administrator, som pt er Kollegiernes Kontor i København (KKIK). KKIK håndterer den daglige drift af kollegiet som fx udlejning, regnskaber m.m. Ejendomskontoret arbejder også under KKIK i den daglige drift. Bestyrelsen består af 6 medlemmer, herunder 2 fra Gladsaxe Kommune, 2 fra uddannelseinstitutioner i København, og 2 fra beboerrådet. Kollegiets vedtægter kan du finde herunder.

Bekendtgørelse om organisation af ungdomsboliger, der er opført med offentlig støtte (BEK nr 666 af 27/09/1991)

Translate »

KAGSÅ KOLLEGIET

ET KOLLEGIE I GRØNNE OMGIVELSER