Husorden

Generelt

§ 1. Denne husorden gælder for alle beboere og gæster af Kagså Kollegiet.

§ 2. Anvisninger, påtale, eller advarsler vedrørende denne husorden fra administrator (KKIK), ejendomsinspektørerne eller beboerrådet skal altid følges. Anvisninger og påtale fra udvalgene på kollegiet vedrørende deres ansvarsområde skal altid følges.

Lejemål og fællesarealer

§ 3. Der må ikke henstilles ting eller affald på kollegiets fællesarealer. Der må ikke henstilles ting, udover dørmåtte foran egen dør på gangene i fælles blokkene, samt ved lejemål, der ligger på 1. sal. Det gælder for hele kollegiet, at man holder indgangen til sit lejemål ryddeligt, og dertil ikke er til gene for andre beboere.

§ 4. Man er forpligtet til at gøre rent og rydde op efter sig selv, når man har benyttet fællesarealerne og dertil fællesarealerne i fælles blokkene.

§ 5. Beboerne, der har fælleshave, er forpligtet til at holde fælleshaven i ordentlig stand i form af at klippe hæk og slå græs.

§ 6. Det er tilladt at opstille større genstande, som fx trampoliner, vandbassiner m.m. i fælleshaver med tilladelse fra dem, man deler fælleshaven med på opstillingstidspunktet. Alle genstande skal placeres, så der er fri passage gennem fælleshaven, og at genstande ikke er til gene for øvrige beboere.

§ 7. Vandbassiner har en begrænsning på 1000 liter, og skal være tildækket, når det ikke er i brug. Vandbassin tømmes forsvarligt ved udpumpning til nærmeste kloak.

§ 8. Parkering må kun finde sted på de etablerede parkeringspladser. Lastbiler, trailere og campingvogne samt u-indregistreret motorkøretøjer må ikke parkeres på kollegiets område. Biler og motorcykler uden nummerplader må ikke parkeres på kollegiets område. Cykler, knallerter og barnevogne skal placeres i de dertil indrettede cykelstativer eller skure på kollegiet. Henstilling af motorkøretøjer med dertil påfyldt brændstof, er ikke tilladt i kældre.

§ 9. Ved cykling og knallertkørsel på gangstierne skal der tages hensyn til andre beboere, hvor farten skal sænkes. Af hensyn til alle og børnenes sikkerhed anmodes beboerne om at køre forsigtigt på kollegiets område, og om at overholde gældende færdselslovgivning.

§ 10. Brug af eget vaskemiddel i vaskemaskinerne i fællesvaskeriet må kun ske i vaskerum 1. Det er ikke tilladt at farve og blege tøj i vaskemaskinerne i fællesvaskeriet.

Affald

§ 11. Alle beboere på kollegiet har pligt til at affaldssortere jf. affaldscontainernes mærkater. Dagrenovationsaffald, almindeligt husholdningsaffald, skal altid være pakket ind i lukket affaldspose, inden de smides i affaldscontainerne. Affald skal altid anbringes i affaldscontainerne, som skal lukkes efter brug. Der må ikke henstilles affald ved siden af containerne. Det er ikke tilladt at samle affald fra affaldscontainere.

§ 12. Storskrald skal anbringes i den store containergård, hvor det skal sorteres og stilles pænt og ensrettet med andet affald. Containergården skal være låst efter brug.

Støj

§ 13. Der må støjes fra kl. 08:00 til 22:00, hvis ikke andet er nævnt herunder.

§ 14. Støj i form af fester på hele kollegiet sænkes kl. 20:00, og på fredage og lørdage kl. 23:59. Ved fester og sammenkomster skal der altid vise hensyn til andre beboere, og omkringboende beboere skal orienteres, før der støjes.

§ 15. Brug af værktøj og maskiner må kun ske mellem kl. 08:00 til kl. 20:00 alle ugens dage.

§ 16. Der skal udvises særligt hensyn til medbeboere alle ugens dage mellem kl. 22:00 til 08:00 vedrørende normal støjende husholdningsadfærd, som f.eks. høj tv-lyd, høj tale, musik, spil osv.

Skader

§ 17. Skader og hærværk forvoldt af beboere eller gæster på bygninger eller inventar skal straks meldes til ejendomskontoret igennem en skadesrapport via kollegiets hjemmeside.

Brandsikkerhed

§ 18. Branddøre skal holdes lukkede og må ikke blokeres. Døre, der er forsynet med dørpumpe, skal være lukkede og må ikke holdes åbne ved hjælp af tvang over længere tid.

§ 19. Det er strengt forbudt at misbruge brandalarmer og brandslukningsudstyr på kollegiet.

Husdyr

§ 20. Det er tilladt at have en hund af mellemstørrelse jf. DKK’s Hundeleksikon (https://www.dkk.dk/race), eller en kat, eller et andet mindre husdyr, så længe disse ikke er til gene for de øvrige beboere. Det kræver tilladelse at have en hund, og dette skal godkendes af ejendomskontoret før hunden anskaffes.

§ 21. Såfremt man holder hund, er man forpligtet til at samle hundens efterladenskaber op på kollegiets område. Hunde skal altid være i snor på kollegiets område.

Fremleje

§ 22. Privat fremleje er tilladt i mellem 3 til 6 måneder. Fremlejeren skal være under en SU-berettiget uddannelse. Fremlejeaftalen og vilkår kan rekvireres hos administrator (KKIK).

Klager

§ 23. Alle klager skal ske til beboerrådet via email. Beboerrådet kan og har ret til i særlige tilfælde eller gentagne klager over samme sag viderebringe sagen direkte til administrator (KKIK). Ved alvorlige klager kan beboeren blive indberettet til de lokale myndigheder. Klager kan medføre en påtale fra Beboerrådet, og samt ved mere alvorlige tilfælde en advarsel eller opsigelse/ophævelse af lejemålet af administrator (KKIK).

Dispensation

§ 24. Udvalgene på kollegiet kan afvige fra denne husorden med dokumenteret tilladelse fra beboerrådet.

Ændring af husorden

§ 25. Fremgangsmåden for ændringer til denne husorden fremgår af kollegiets vedtægter i § 8, stk. 2 (BEK 666 af 27/09/1991).

Ikrafttræden

§ 26. Denne husorden træder i kraft den 17. maj 2023 efter vedtagelse på beboermødet d. 16. maj 2023. Den tidligere husorden ophører.

Translate »

KAGSÅ KOLLEGIET

ET KOLLEGIE I GRØNNE OMGIVELSER